JAMIE COE – SUMMERTIME SYMPHONY

Het zal ons niet verwonderen indien u nog nooit zou gehoord hebben van de Amerikaanse rock’n’roll-zanger Jamie Coe. Zijn echte naam bij zijn geboorte uit Griekse ouders op 19 november 1935 in Dearborn, Michigan was George Constaine Colovas. Hij was in de jaren 1959 tot 1962 nochtans een tieneridool in zijn eigen achtertuin in Detroit. Hij werd in 1959 ontdekt door singer-songwriter Bobby Darin,een ander populair tieneridool uit die tijd, gekend omwille van zijn wereldhits “Splish Splash”, “Mack The Knife” en vooral “Dream Lover”.

Bobby Darin richtte zelfs zijn eigen platenlabel op om de singletjes van Jamie Coe uit te brengen maar die bleek achteraf toch een ‘bijna, maar net niet’-vedette te worden. Nochtans scoorde hij in zijn regio enkele hitjes met de door Bobby Darin geschreven song “Summertime Symphony” uit 1959 die toch wel zeer sterk leek op een Chuck Berry’s klassieker (probeert u via de video zelf eens te ontdekken welke hit dat was).

Ook “How Low Is Low” - een compositie afkomstig van het songschrijverscollectief van de beroemde ‘Brill Building’ in Broadway, New York - en “I’ll Go On Loving You” haalden de hitlijsten in Michigan en omgeving. Jamie Coe scoorde eveneens met een coverversie van de song “The Fool” die daarvoor al in 1956 door Sanford Clark werd uitgebracht. Dat nummer was een compositie van Naomi Ford en de beroemde songschrijver Lee Hazlewood, vooral bekend van zijn samenwerking met Nancy Sinatra.

Al deze hitjes van Jamie Coe staan op het door ‘Jasmine Records’ uitgebrachte compilatiealbum “Summertime Symphony”, samen met nog 13 andere ‘2 minuten’-liedjes die op zijn singles op de A- en B-zijde stonden. Verder krijgen we een demo-versie uit 1962 te horen van het nummer “Don’t You Just Know It” en vier geheel instrumentale tracks die hij in 1961 en 1962 samen opnam met zijn begeleidingsband ‘The Gigolo’s’. Hij bracht ook twee songs uit onder zijn echte Amerikaanse naam Georgie Cole, met name het leuke nummer “Make That Dream Come True” en “Never Part” dat eveneens op deze verzamelaar staat.

Op de video’s kunt u luisteren naar Jamie Coe in de songs “But Yesterday”, “Summertime Symphony” en “How Low Is Low”. Eind jaren ’60 hield hij de muziekbusiness voor bekeken en werd hij eigenaar van twee nachtclubs waar hij tot zijn dood door een hartaanval op 27 januari 2007 een paar keer per week is blijven optreden. Het hoeft eigenlijk niet meer gezegd te worden want u zal intussen al wel weten dat de meeste van de liedjes die op verzamelplaten van ‘Jasmine Records’ te vinden zijn nergens meer terug te vinden zijn op vinylplaten of cd’s en daardoor als ‘collector’s item’ mogen worden beschouwd.

(valsam)

 

 

 


TRACKLIST:

1. SUMMERTIME SYMPHONY
2. THERE'S GONNA BE A DAY
3. I'LL GO ON LOVING YOU
4. SCHOOL DAY BLUES
5. GOODBYE, MY LOVE, GOODBYE
6. THERE'S NEVER BEEN A NIGHT
7. THE STORY OF JESSE JAMES
8. SAY YOU
9. I'M GETTIN' MARRIED
10. TWO DOZEN AND A HALF
11. HOW LOW IS LOW
12. LITTLE DEAR, LITTLE DARLING
13. CLEOPATRA
14. BUT YESTERDAY
15. MAKE THAT DREAM COME TRUE (as Georgie Cole)
16. NEVER PART (as Georgie Cole)
17. THE FOOL
18. I'VE GOT THAT FEELING AGAIN
Bonus tracks
19. DON'T YOU JUST KNOW IT (demo)
20. THE GIGOLO'S - BLACK AND BLUE
21. THE GIGOLO'S - MOVIN' OUT
22. THE GIGOLO'S - THE DEALER
23. THE GIGOLO'S - KILLER JOE

Artiest info
Website  
 

Label: Jasmine Records

video